Sa traim sanatos: morcovul - Woman2woman.ro

Sa traim sanatos: morcovul

By on May 16, 2012
Share Button

morcoviMorcovul este una dintre legumele cel mai des folosite in mancare. Pe langa colorarea supelor, ornarea aspectuoasa a platourilor si aromarea mancarurilor, morcovul aduce o multime de beneficii sanatatii noastre. Cel mai cunoscut este, desigur, cel de imbunatatile a vazului, insa acesta nu este singurul. Morcovii au o importanta deosebita in tranzitul intestinal, ajuta metabolismul si circulatia sangelui. Au proprietati antianemice, de vindecare, diuretice, de remineralizare si sedative.

Vitamina A continuta de aceasta leguma este benefica pentru sanatatea pielii si a unghiilor, dar si pentru vaz.

Morcovii contin o serie de substante nutritive si antioxidanti. Cu cat culoarea morcovului este mai inchisa, cu atat contine mai multi antioxidanti. Chiar daca noi suntem familiarizati cu morcovii portocalii, in lume exista morcovi in mai multe culori, fiecare cu un continut diferit de antioxidanti. Dintre toate tipurile de morcovi (albi, roz, galbeni, portocali, mov), cei mai multi antioxidanti ii contin morcovii mov, chiar mai multi decat afinele, celebre pentru proprietatile lor antioxidante.

suc de morcovi

Morcovii timpurii au un continut mai mare de zahar, astfel ca e necesara o atentie deosebita in cazul diabeticilor. Se va evita, pe cat posibil, consumul unor cantitati prea mari de morcovi, atat in stare naturala, cat si gatiti.

Continutul de vitamina B, C si calciu ajuta organismul sa lupte mai usor cu bolile si sa intareasca sistemul imunitar.

Desi are o multime de proprietati si ne ajuta sa ne pastram sanatatea, cele mai multe dintre acestea sunt distruse prin gatire sau congelare. Prin urmare, daca vrem sa beneficiem de toate avanatajele, trebuie sa consumam morcovii in starea lor naturala, neprocesati termic. Rontaitul de morcovi cruzi, consumarea sucurilor si a piureurilor, dar si cataplasmele cu morcov aduc cele mai mari beneficii organismului nostru.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro